Voor Scholen

Creatieve workshops voor scholen in Groningen, Friesland en Drenthe


Sinds ik in 2010 afgestudeerd ben en een docentendiploma Beeldende Kunst op zak heb, werk ik tevens met grote passie in het onderwijs. Dit doe ik parttime en op workshopbasis in de omgeving Noord Nederland. Het kinderen en jong volwassenen laten zien en ervaren dat creativiteit een heel belangrijke – en leuke! – vaardigheid is in het leven, is een grote passie van mij. Juist in deze tijd, waarin we veel van elkaar en onze kinderen verwachten is het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden onontbeerlijk.

Logica brengt je van A naar B, creativiteit brengt je overal. (Albert Einstein)

Ik ben nu negen jaar werkzaam als docent op en heb zodoende ruime ervaring in het werken met verschillende doelgroepen opgebouwd. Het meest werk ik in het voortgezet onderwijs: van het praktijkonderwijs tot en met VWO bovenbouw. Daarnaast word ik ook steeds vaker gevraagd om workshops en gastlessen in het primair onderwijs en het beroepsonderwijs te geven.

Ben jij werkzaam op een basisschool, middelbare school of op een beroepsopleiding en ben je op zoek naar een creatieve workshop voor je leerlingen?

Hieronder vind je mijn aanbod. Alle workshops zijn erop gericht om de leerling zijn/haar creatieve vermogen te ontdekken en hem/haar daar zo intensief mogelijk in te stimuleren. Dit doe ik binnen de kaders van een bepaalde techniek.
Prijzen zijn incl. materiaal, excl. reiskostenvergoeding (0,30 ct per km) en excl. 21% BTW. Materiaal wordt door mij geregeld, tenzij de school aangeeft zelf alle benodigde spullen te hebben.

Neem vrijblijvend contact met mij op wanneer je interesse hebt.

Workshop “Nieuwsberichten Illustreren”

In deze workshop maken we van een nieuwsbericht een écht leuk verhaal! De leerling leert hoe een plaatje een tekst kan aanvullen en versterken. Dit doen we door illustraties te ontwerpen bij een opmerkelijk en grappig nieuwsbericht. Illustraties bedenken en maken kan op vele verschillende manieren. Hoe? Dat mogen de leerlingen in deze workshop zelf ervaren! Ook leren ze werk kennen van een aantal beroemde illustratoren.

Kinderboek “Vogel en Mol”, geïllustreerd door Aletta

Duur 90 minuten
Prijs € 160,-
Vakgebied Tekenen, schilderen, collage
Materiaal Tijdschriften, potloden (grijs en kleur), scharen, lijm, gekleurd papier, gum, puntenslijper, zwarte fineliners.
Locatie Een klaslokaal met digibord volstaat.
Aantal Maximaal 30 leerlingen per workshop.

Workshop “Poëzieposter maken door middel van Collage”

In deze workshop gaat de leerling aan de slag met beeld én taal. De leerling leert zelf een kort gedichtje te schrijven en deze daarna te verbeelden in een (poëzie)poster. Dit doen we door middel van collage; een techniek die met je creativiteit aan de haal gaat! Haal de lijm, scharen en tijdschriften alvast maar uit de kast en trek je leerlingen op deze leuke, laagdrempelige manier uit hun comfortzone!


Duur 90 minuten
Prijs € 160,-
Vakgebied Collage, taal, tekenen
Materiaal Tijdschriften, kranten, potloden (grijs en kleur), scharen, lijm, gekleurd papier, gum, puntenslijper, zwarte fineliners.
Locatie Een klaslokaal met digibord volstaat.
Aantal Maximaal 30 leerlingen per workshop.

Workshop “Schilderen van een Kubistisch Portret”

Picasso,
Portret van Dora Maar, 1937

In deze workshop gaat de leerling een (zelf)portret leren schilderen in de kubistische stijl. Lees: Picasso! Lees: creatieve vrijheid, van (ver)vormen en felle kleuren. De vragen “wat maakt een portret een goed portret?” en “hoe zie jij mij?” zijn in deze workshop ons houvast. Laat al je verwachtingen los, je denken uit en speel! Met acrylverf vereeuwigen we onszelf en elkaar op het schildersdoek!


Duur 90 minuten
Prijs € 170,-
Vakgebied Schilderen
Materiaal Acrylverf, penselen, schilderpapier,
schildersdoek, grijze potloden, gum, waterpotjes
Locatie Een (praktisch) klaslokaal met digibord.
Aantal Maximaal 30 leerlingen per workshop.

Workshop “3D Maskers maken met recycling materiaal”

In deze workshop leert de leerling een masker te maken op de vorm van het eigen gezicht! Maskers worden in allerlei culturen al eeuwenlang gemaakt en gebruikt. Om voor even iemand anders te willen zijn bijvoorbeeld. Maskers worden natuurlijk ook veel gebruikt in combinatie met drama/toneel. Duik met je leerlingen in hun fantasiewerelden en zie elkaar eens van een heel andere kant! We maken de maskers zoveel mogelijk met tweedehands en recycling materiaal.


Duur 120 minuten
Prijs € 200,-
Vakgebied Handvaardigheid
Materiaal Gipsverband, waterpotjes, verf, penselen, decoratiemateriaal, textiel, lijm, lijmpistolen, recycling materiaal (plastic tasjes, dopjes, flesjes, rietjes, wc-rolletjes etc.)
Locatie Een praktijklokaal met digibord.
Aantal Maximaal 30 leerlingen per workshop.

Groepsworkshop “(School)Magazine maken”

Deze workshop is bedoeld voor een groep! Creativiteit is namelijk lang niet altijd een vaardigheid die je alleen beoefent! Daarnaast is creativiteit een ideaal middel om van je groep een team te maken.
In deze workshop maken je leerlingen samen een schoolmagazine; de hippe variant van de oude schoolkrant! Wie zorgt er voor nieuws in het magazine? Wie voor de leuke puzzels, wie doet de interviews en waar zijn onze vormgevers? De taken worden verdeeld en in groepjes wordt er gewerkt aan één groot eindresultaat: een magazine dat na de workshop professioneel gedrukt gaat worden!Duur 120 minuten
Prijs € 200,- / € 410,-  *
Vakgebied Tekenen, taal, cocreatie
Materiaal Tijdschriften, computers, potloden (grijs en kleur), scharen, lijm, gekleurd papier, gum, puntenslijper, zwarte fineliners.
Locatie Een klaslokaal met digibord en leerlingcomputers volstaat.
Aantal Maximaal 30 leerlingen per workshop.

* prijs van € 200,- is excl. gedrukte exemplaren van het magazine.
Minimaal aantal 10 = € 100,- / 20 = € 160,- / 30 = € 210,- 

Staat er voor jou/jullie niet iets tussen deze workshops? Misschien kan ik in samenspraak met jou/jullie een workshop of gastles op maat ontwikkelen!

Staat er wel een workshop tussen waarin je interesse hebt, maar wil je werken volgens een bepaald thema? Organiseer je als school een cultuurdag? Ben je geen school, maar ben je in een andere context op zoek naar een creatieve activiteit voor kinderen?
Ik sta er altijd voor open om met je mee te denken om iets wat nog niet past, passend te maken!

Neem contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.